Blog

Zorgverzekeringen onder de loep

Kies bewust

Heb je er al eens bij stilgestaan dat iedere zorgverzekering anders is? Niet zo gek dus dat ook de prijzen uiteenlopend zijn. Door grondig te vergelijken, kan ook jij aardig wat besparen. Het loont dus zeker de moeite om op zoek te gaan naar de beste zorgverzekering.

De zorgverzekeringen uitgelicht

Woon je in Nederland, dan ben je verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ook je minderjarige kinderen dien je mee te verzekeren. Met een basisverzekering dek je de kosten van je medisch noodzakelijke zorgen. Word je achttien jaar? Dan is het aan jou om zelf een zorgverzekering uit te kiezen. Vaak kies je hierbij de verzekering, waar ook je ouders zich aansluiten. Maar dat is daarom niet per definitie de beste zorgverzekering voor jou. Jouw situatie kan erg verschillend zijn, waardoor je je keuze soms moet herzien. Vergelijken is dus aangewezen, zodat je de juiste verzekering afsluit, die bij jouw noden past. Naast de verplichte basisverzekering, kan je een heel pakket aan extra verzekeringen bijnemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tandverzekering. Deze extra verzekeringen hoef je trouwens niet bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Ook hier is vergelijken dus de boodschap.

Vergelijken loont

Dacht je dat iedere basisverzekering even duur is? Dat is helaas een vaak voorkomende denkfout. Hoewel een basisverzekering steeds nagenoeg gelijk is, is het de zorgverzekeraar zelf die de prijs van de premie bepaald. Het loont dus zeker de moeite om op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering voor jou. Ook de voorwaarden die de verzekeraar stelt, bekijk je best even grondig. Zo kan je kiezen voor de naturapolis, een restitutiepolis of een combinatie van beiden. Bij een naturapolis maak je gebruik van gecontracteerde zorgverleners. Deze gecontracteerde zorgverleners zijn bij iedere verzekeraar anders. Je kan dus best even nagaan of jouw zorgverlener gecontracteerd is. De zorgverzekeraar betaalt de zorg die je afneemt direct. Bij een restitutiepolis is de zorgverlener niet noodzakelijk gecontracteerd. Dit kan wel betekenen dat je de rekening eerst zelf dient te betalen. Een restitutiepolis is vaak net iets duurder dan een naturapolis. Ook hier geldt dat iedere verzekeraar zelf de premie bepaalt. Internet is de beste plek om meteen te vergelijken. Je vult gewoon jouw specifieke behoeften in en op basis van de gegeven informatie krijg je meteen een duidelijk overzicht van zorgverzekeraars die helemaal bij jou passen. Zo zie je ook meteen wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering is. Extra troef: Je kan je zorgverzekering meteen online afsluiten.

Welke zorgverzekeraar je ook kiest, een goed vergelijk helpt je zeker vooruit.