Blog

Wat is een flottielje en waarom zijn deze zo populair?

Je houdt van boten en je weet wat zeilen is. Je bent er zelf niet heel goed in, maar je bent wel eens mee geweest op de zeilboot van een vriendin. Weet je ook wat flottielje zeilen is? Hieronder wordt het voor je uitgelegd. Je komt erachter waarom deze vorm van zeilen zo populair is en waarom het ook echt iets is voor jou!

Samen zeilen

Flottielje betekent dat je in een vloot met meerdere boten of schepen vaart. Flottielje zeilen is dus zeilen in een formatie van zeilschepen. Het is de perfecte manier van zeilen als je nog niet zo ervaren bent. Je gaat samen zeilen met een groep andere zeilboten. Je bent de baas over je eigen boot, maar krijgt wel hulp waar nodig. Ook volg je met de hele groep een vaste route. Het is een gezellige en veilige manier van zeilen.

Groepsreis

Doordat je met een groep bent en begeleiding hebt waar nodig is flottielje zeilen erg populair. Steeds meer mensen ontdekken deze manier van zeilen. Niet iedereen heeft vroeger namelijk op zeil les gezeten. Toch lijkt het de meeste mensen wel heel leuk om te kunnen zielen. Met flottielje profiteer je van de kennis van anderen. Als meer ervaren zielen geniet je juist van de groep om je heen en kan je anderen tips geven. Je kan kiezen voor een middag flottielje zeilen of je kan er een hele vakantiereis van maken.

Ontdek de wateren van Kroatië

Ga flottielje zeilen in Kroatië! Dit is een van de mooiste zeilbestemmingen ter wereld. Kroatië is een populair vakantieland. Het heeft mooie bergen en stranden, maar ook het water is er prachtig. Je sluit je aan bij een zeilgroep en gaat samen heerlijk zeilen. Je hebt de gezelligheid van een groepsvakantie, maar ook de privacy van je eigen boot. Je kan ervoor kiezen veel samen te doen met de groep. Je kan je ook meer richten op je eigen familie en tegelijkertijd wel de route van de rest van de flottielje volgen.