Blog

Tips voor het kopen van een parfum

De parfum, het is een eeuwen oude uitvinding wat men vroeger al gebruikte vooral bij de Egyptenaren. Wanneer je een parfum gaat kopen is het altijd even zoeken welke je nou uiteindelijk gaat kopen. Het kan zijn dat je veel van parfums weet, maar het kan zo zijn dat je het niet zo vaak koopt. Stel je voor je wilt een heren parfum kopen, maar omdat er zo veel herengeuren zijn weet je niet welke je moet kiezen. Een parfum voor mannen kopen kan dan nog best lastig zijn als je niet weet welke je nou moet kiezen. Daarom hebben wij wat tips uitgezocht om te zorgen dat jij de perfecte parfum koopt!

Hoe kies je de beste parfum uit

  • Begin s ‘ochtends: als je vroeg in de ochtend begint dan zijn je zintuigen nog het best en kan je dus het best ruiken. Ook heb je geen last van alle geuren die daarvoor al gespoten zijn. Als je aan het eind van de dag komt dan zijn er misschien al wel 100 verschillende geuren gespoten. Je kan dan moeilijk ruiken welke jij nou precies spuit.
  • Spuit de parfum op je huid: wanneer je de geur op een papieren staafje spuit dan komt de geur niet goed vrij. Als je het op je huid spuit dan kan het zijn dat de geur veranderd
  • Spuit niet te veel geurtjes: met het uitzoeken moet je eigenlijk niet te veel soorten allemaal op 1 plekje van je huid spuiten. Na een tijdje dan ruik je alles door elkaar heen, en kan je niet goed bepalen welke geur nou het beste is.
  • Koffiebonen: het klinkt misschien raar, maar neem als het kan wat koffiebonen mee. Doordat je de hele tijd aan geuren zit te ruiken, krijgt je neus heel veel aroma’s binnen. Als je tussen de geuren door even aan koffiebonen ruikt, dan blijft je neus geneutraliseerd en ruik je de parfum weer beter.
  • Neem niet gelijk een beslissing: wanneer je denkt een goede geur te hebben dan moet je hem niet gelijk kopen. Een parfum heeft meestal 3 lagen, eerst ruik je de top laag als eerst. Daarna komt de middenlaag en tot slot de basis. Het kan zijn dat de eerste laag heel lekker ruikt, maar als je naar een andere laag gaat dan kan het zijn dat die minder wordt. Wacht daarom ook met kopen van een parfum. Anders kan het zonde zijn, zeker als het een dure parfum is.
  • Koop het omdat het bij jou past: koop het niet omdat je vriendin het ook heeft. Als het bij een vriend of een vriendin lekker ruikt wil dat niet gelijk zeggen dat het bij jou ook past. Kies helemaal zelf wat jij het best vindt. Omdat iedereen zijn huid anders is kan het bij iedereen anders ruiken. Wellicht kan je wel om advies vragen bij de winkel waar je bent, zij zullen er wel verstand van hebben en bepalen welke er goed bij jou passen.

Lees hier meer over: https://www.thuisparfumerie.nl/