Blog

Tips voor een betere administratie

Het bijhouden van de administratie is een verplicht onderdeel van het ondernemen. Daarbij moet je dit voor de belastingdienst ook nog eens van meerdere jaren bewaren. Enig overzicht in je administratie is daarom ook wel op z’n plaats. In dit artikel geven we een aantal tips. Wil je meer weten waar je op moet letten als ondernemer. Neem dan een kijkje in een zakelijk blog.

Vaste momenten inplannen

Om de administratie voor jezelf wat overzichtelijker te maken is het beste om voor bepaalde werkzaamheden vaste momenten in te plannen. Denk hierbij aan je btw aangifte, versturen van facturen, betalen van salaris. Dit hoef je natuurlijk niet altijd per se zelf te doen. Je kunt er ook voor kiezen om iemand aan te nemen die een aantal van deze werkzaamheden op zich kan nemen. Het uitbesteden ervan kan aan het van de deadline een heleboel stress besparen.

Automatiseer zo veel mogelijk

Tegenwoordig kan er steeds meer worden geautomatiseerd, dus het is zonde om daar dan ook geen gebruik van te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld al verschillende softwareprogramma’s die de facturatie gemakkelijker kunnen maken. Hierdoor heb je de boekhouding meteen digitaal. Zo een dergelijke programma kan dus enorm wat tijd besparen, waardoor jij je gemakkelijker op de bedrijfswerkzaamheden kan focussen.

Zoveel mogelijk digitaal

Inmiddels kan vrijwel alles digitaal, maak daar ook met je administratie gebruik van. Digitaal kan alles minder snel verloren gaan en daarnaast staan iDEAL betalingen en facturen ook direct op de computer. Wanneer de kassa nageteld moet worden en handmatig moet worden doorgevoerd kost dit uiteraard veel meer tijd dan een iDEAL betaling. Doe er dus je voordeel mee.

Huur een accountant in

Een accountant in Etten Leur inhuren is noodzakelijk wanneer de administratie intern bijgehouden wordt. Een accountant controleert namelijk alle administratie en is daarnaast ook nog eens op de hoogte omtrent alle wetten en regelgeving. Een accountant kan bijvoorbeeld voorkomen dat je een boete krijgt of weet wellicht een manier waarop je geld zou kunnen besparen. Kortom een account zal zich altijd terugverdienen. Wanneer je de administratie niet intern hebt kan een accountantskantoor wellicht de gehele administratie uit handen nemen?