Blog

Tips om meer potentiële klanten te spreken op een beurs!

Wanneer je met je bedrijf op een beurs staat wil je natuurlijk opvallen om zoveel mogelijk mensen naar je stand te krijgen. Niemand wilt ten slotte de hele dag op een beurs staan zonder potentiële klanten te spreken. Toch zijn er op iedere beurs altijd wel onopvallende stands. Erg zonde van het geld en de tijd, daarom hierbij enkele tips om je beursstand op te laten vallen en meer mensen te spreken!

Een hologram

Een erg unieke en innovatieve manier om op te vallen op een beurs is een hologram. Hiermee kun je een korte video in 3D af laten spelen! Deze video kan bijvoorbeeld een animatie van je bedrijfslogo zijn, of zelfs van een persoon! Hologrammen zijn namelijk beschikbaar in verschillende maten; van klein tot een levensgroot! Een hologram haal je bij Media Hologram.

Winacties!

Mensen zijn dol op gratis spullen. Je kunt natuurlijk wat gratis pennen en rolletjes pepermunt wegleggen bij je stand. Die liggen er echter bij bijna alle stands ook al, hier ga je de strijd dus niet mee winnen. Veel leuker is daarom het organiseren van een winactie of wedstrijd! Kies een unieke prijs (bijvoorbeeld in samenwerking met een klant), en bedenk hier een spel omheen. Zo kun je op een interactieve manier potentiële klanten naar je stand lokken! Wanneer je mensen bijvoorbeeld in laat schrijven voor een loterij, verzamel je meteen een hoop leads!

Laat mensen je product/dienst ervaren!

Mensen uitleggen wat je als bedrijf doet is leuk, maar nog veel leuker is het mensen echt zelf laten ervaren! Geeft bijvoorbeeld gratis samples weg van je product, of geef mensen een voorproefje van je dienst! Gratis proberen kan nooit kwaad, en hierdoor zullen mensen sneller geïnteresseerd raken dan bij het luisteren naar een verhaal.

Laat mensen van te voren weten dat je er bent

Veel mensen zien een beurs als het eerste contactmoment. Dit is zeker ook de bedoeling van een beurs. Echter kan het zo zijn dat je bedrijf op social media veel volgers heeft die nog geen (vaste) klant zijn. Door mensen via social media kanalen op de hoogte te stellen van dat je op een beurs staat en waar ze je kunnen vinden, kun je deze volgers omzetten in trouwe klanten!