Blog

Thermosflessen zijn ideaal voor onderweg

Thermosflessen zijn handig in het gebruik. Je kunt er een bepaalde drank in doen zodat deze lang warm blijft. Daarnaast kun je er ook dranken koel in houden. Lekker handig als je een poosje onderweg bent en je drinken mee wilt nemen.

Thermosflessen mee op een dagje uit om geld te besparen

Ga je een dagje uit naar pretpark of dierentuin? Of heb je een lange reis voor de boeg om op je vakantiebestemming te raken? Dan kun je ter plekke of onderweg wel koffie, thee of een andere drank kopen maar dat kan aardig in de papieren lopen. Nu zijn wij Nederlanders natuurlijk niet voor één gat te vangen en als we kunnen besparen doen we dat ook graag. Om ervoor te zorgen dat de drank die we meenemen voor onderweg goed warm of juist goed gekoeld blijft doe je deze gewoon in een thermosfles.

Werking van de thermosfles

Een thermosfles is voorzien van een dubbele wand waardoor de inhoud warm of koud blijft voor geruime tijd. Tussen de beide wanden zit een luchtledige ruimte waardoor de inhoud warm of koud blijft. De vloeistof in de fles verandert alleen wat van temperatuur als de fles opengedraaid wordt maar als je deze weer snel dicht doet gaat er weinig warmte verloren.

Glazen binnenfles

Eerder werd een thermos(drink)fles vaak van kunststof gemaakt aan de buitenkant en was de binnenfles van glas. Nadeel daarvan was dat de binnenfles kapot kon vallen. Deze kun je wel los bestellen maar de ervaring leert dat een losse binnenkant vaak nagenoeg net zoveel kost als een compleet nieuwe thermosfles. Tegenwoordig worden de meeste flessen dan ook van twee lagen metaal gemaakt en is alleen de dop waar je de fles mee afsluit van kunststof.

Kies de thermosfles waar jij wat aan hebt

Thermosflessen zijn in tal van soorten, maten en uitvoeringen te koop. Kijk altijd goed wat je ermee wilt doen voordat je er eentje aanschaft. Gebruik je de thermosfles alleen als je een poosje onderweg bent met de auto of het openbaar vervoer? Dan is een thermosbeker erg handig in het gebruik of kies je voor een fles waar een drinkbeker op zit. Een thermosfles is in diverse maten te koop waarbij je kunt denken aan een halve liter tot doorgaans een liter of meer.

Ook op koffiezetapparaten mogelijk

Wil je een grote kan hebben waarmee je koffie kunt zetten en warmhouden? Koop dan een koffiezetapparaat en kan in één. Ook bij koffiezetapparaten van normale grootte kun je soms kiezen voor een thermosfles in plaats van een glazen kan. Altijd handig als je de hele dag koffie drinkt en deze graag lang warm wilt houden.