Blog

Tatoeage verwijdering tips, vragen en antwoorden

Veel mensen weten niet hoe lang het zal duren voor ze hun tatoeages kunnen laten verwijderen, welke kliniek de beste service biedt, en welke vragen ze moeten stellen voordat ze een beslissing nemen over de te nemen stappen. Dit artikel geeft antwoord op een aantal van deze vragen

Tatoeage verwijdering tips, vragen en antwoorden

Als u overweegt om een tatoeage te laten verwijderen, is het belangrijk om te weten wat de beste manier is om dit te doen. Veel mensen weten niet hoe lang het zal duren om hun tatoeages te laten verwijderen, welke kliniek de beste service biedt, en welke vragen ze moeten stellen alvorens te beslissen over een bepaalde manier van handelen. Dit artikel geeft antwoord op een aantal van deze vragen en geeft tips voor het vinden van de beste tatoeage verwijdering kliniek voor uw behoeften.
Wat is tatoeage verwijderen en hoe werkt het

Verwijderen van tatoeages is het proces van het verwijderen van een tatoeage, of delen daarvan, met behulp van lasers. Tatoeages zijn net als inktkussentjes – ze kunnen worden verwijderd omdat elk pigment zijn eigen golflengte heeft. De lasermachines breken de pigmenten in het lichaam af door ze te absorberen met krachtige lichtstralen. Zodra al deze gedeelten worden vernietigd, dan is het tijd om hen door schil en andere methodes te verwijderen.

Verwijderingsprocédés omvatten salabrasie (roetschrobben), chirurgische excisie (operatief definitief verwijderen met een tondeuse), laserbehandelingen, of abrasiemethoden zoals dermabrasie of chemische peelings.
Hoeveel kost het om een tatoeage te laten verwijderen en hoe lang duurt het

Dat hangt af van de grootte en het type van de tatoeage, en van hoe agressief deze in uw huid is geïnkt. Om een prijsopgave te krijgen, is meestal een online consult nodig.

Het totale aantal sessies dat nodig is om tatoeages te verwijderen hangt af van hun grootte en locatie; over het algemeen kan het tot 10-12 sessies gedurende vele maanden duren voor volledige dekking. Elke sessie duurt ongeveer 15 minuten per keer en is veilig voor elk huidtype.

De Tips, de Vragen en de Antwoorden van de tatoegeringsverwijdering

Tatoeage verwijdering tips – do’s en don’ts

Luister naar uw huid of weefsel onder de tatoeage – als het gevoelig is, vertraag dan tot de pijn weggaat
Spoel het gebied met gedestilleerd water om overtollige inkt te verwijderen en virale besmetting van genezende wonden te voorkomen
Breng twee keer per dag antibacteriële zalf of andere uitwendige antibiotica aan terwijl de tatoeage aan het genezen is
Gebruik vitamine C serums (te vinden in de winkel) om het proces te versnellen
Ga niet naar een goedkopere inloop tatoeage verwijdering plaats. Die zijn vaak niet voor niets goedkoper.

Ga niet naar een medisch kuuroord dat laserontharing aanbiedt, want dat werkt niet op je tatoeage. Laat iemand die gespecialiseerd is in tatoeages de tatoeage verwijderen met een geschikt apparaat en een deskundig persoon die de procedure uitvoert. Huid is huid, niet alle lasers zijn gelijk, en niet iedereen weet hoe je zoiets delicaats moet doen – het is de moeite waard om extra te betalen voor de best mogelijke resultaten.

Uitgelicht: De enige laserexpert van Nederland die sinds 1995 niets anders doet dan het verwijderen van tatoeages, dat is Tattoo No More.

Vragen over tatoeage verwijdering beantwoord door experts op dit gebied

Hier zijn enkele vragen die u moet beantwoorden wanneer u op zoek bent naar de beste tatoeageverwijderingskliniek voor u:

1. Hoe lang zal het proces duren?

Het proces zal afhangen van de grootte van de tatoeage. Als uw tatoeage groot is, kan het drie tot zes sessies duren met een tussenpoos van 3-6 weken. Voor kleinere tatoeages kan het één sessie of twee sessies verspreid over een paar maanden duren.

2. Is er iets dat ik moet weten voordat ik een tatoeage laat verwijderen?

Het is een goed idee om je grondig te laten controleren voordat je een tatoeage laat verwijderen. Het is belangrijk om de instructies van je arts voor het verwijderen van je tatoeage op te volgen. Bespreek met je arts de risico’s voor toekomstige gezondheidsproblemen.

Artsen raden aan minstens zes maanden te wachten na het zetten van een nieuwe tatoeage voordat je overweegt een laserbehandeling te ondergaan om de tatoeage te verwijderen, omdat behandelingen nadelige effecten kunnen hebben op zowel nieuwe tatoeages als oudere inkt, waardoor ze moeilijk of onmogelijk te verwijderen zijn zonder littekenvorming of verdere beschadiging van huidweefsel.

3. Wat zijn enkele van de bijwerkingen bij het verwijderen van tatoeages?

De verwijdering van de lasertatoegering kan potentiële bijwerkingen hebben met inbegrip van, maar niet beperkt tot ontstekingsreactie rond de behandelingsplaats. Als de laser te hoog wordt geplaatst dan kon u het blaren, het met littekens bedekken, en ernstigere dermatologische reacties toe te schrijven aan pigmentschade op dit gebied ervaren. Een andere potentiële bijwerking van de verwijdering van de lasertatoegering omvat post-inflammatory hyperpigmentation of PIH die voorkomt wanneer de huid bovenmatige melanine na schade aan hoogste lagen van huid door zonnebrand of ontsteking rond het getatoegeerde gebied produceert.

4. Zijn er nazorgroutines waarvan ik op de hoogte moet zijn?

Het is belangrijk om het gebied ten minste eenmaal per dag met water en zeep schoon te maken, maar drie tot vier keer heeft de voorkeur. Dit helpt om inktdeeltjes uit uw huid te houden zodat ze kunnen genezen. Verwijder het verband na 10-12 uur, dep de huid voorzichtig droog, breng indien nodig opnieuw antibiotische zalf of vaseline aan en verbind de huid opnieuw. Het is ook heel belangrijk dat u korstjes die zich tijdens de genezing vormen, niet openmaakt.