Blog

Kweektafels geven jou voordelen

Kweektafels bieden altijd een goede bescherming aan jonge planten. Ondanks dat je vaak zult denken dat de tafels niet nodig zijn, hebben ze meer toepassingen en kunnen ze veel voordelen opleveren. Je moet daarom niet alleen gaan bekijken waar je de tafels aanschaft, maar ook wat het jou te bieden heeft. Voordat je dus bij een specialist als vertisign de aankoop doet, is het goed om de voordelen onder elkaar te zetten en te bekijken welke tafels je nodig gaat hebben. Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg.

De juiste bescherming met kweektafels

Kweektafels bieden op veel verschillende manieren bescherming aan jouw planten. Een kweektafel is een aflopende tafel zonder bodem, welke je over jouw planten heen zet. De bovenkant, achterkant en zijkanten zijn gesloten, zodat er geen wind onder kan komen. Ook kan een grote hoeveelheid regen niet direct invloed hebben op de planten. Doordat de zijkanten van de tafel doorzichtig zijn, wordt er wel voldoende licht doorgelaten om de groei van de planten te bevorderen. Je gaat merken dat planten sneller groeien, zolang je maar de juiste verzorging toepast. Ook kun je het rolsysteem gebruiken om extra lucht binnen te laten voor een goede ventilatie.

Geen verbranding van bladeren mogelijk

Echter zijn de kweektafels niet alleen ter bescherming van de wind en regen. Afhankelijk van de plaats waar je jouw planten aan het groeien bent, kan het namelijk ook zijn dat de planten nog niet gewend zijn aan direct zonlicht. Dit resulteert vaak in de verbranding van de bladeren. Met een kweektafel zorg je ervoor dat de planten rustig kunnen wennen aan het zonlicht, zodat ze ook door blijven groeien. Zelfs als je ze net water hebt gegeven en er licht op valt, kan een verbranding bijna niet meer voorkomen. Je bespaart jezelf hier dus ook een hoop dode planten mee in de zomermaanden.

De afmetingen bepalen voor jouw keuze

Voordat je de kweektafels op de planten gaat zetten moet je goed weten welke afmetingen je nodig hebt. Hierbij kijk je naar de plaats waar je de planten gezaaid hebt en de hoogte van de planten. Als je de planten in een moestuinbak hebt geplaatst, moet de kweektafel hier goed overheen sluiten. Als je de planten in jouw eigen tuin hebt gezaaid, dan zul je eerst moeten bekijken hoeveel ruimte de gezaaide planten in beslag gaan nemen. Daarom zijn er ook altijd meerdere formaten aan te schaffen om jou van alle gemakken te kunnen voorzien.

Ieder kweekseizoen voldoende bescherming

Na de aanschaf van de kweektafels, wat je bijvoorbeeld kunt doen bij Vertisign, kun je ze gebruiken op de momenten dat jij dit wilt. Je hoeft de tafels niet altijd over de planten te laten staan, maar kunt bij nieuwe planten gewoon weer schuiven. Zo heb je ieder kweekseizoen jonge plantjes die voldoende bescherming krijgen en zorg je er ook direct voor dat vogels de zaadjes niet op gaan eten. Ieder jaar staat jouw tuin weer vol met bloemen en moestuinplantjes en kun je ze blijven beschermen met jouw kweektafel.