Blog

Hoe kan je het best zakelijk narrowcasting schermen inzetten

Narrowcasting

Narrowcasting is dé manier om te communiceren naar jouw specifieke doelgroep. Met behulp van narrowcasting schermen kan bijna alles getransformeerd worden naar het ideale communicatie middel. Een narrowcasting scherm is eigenlijk een kleine televisie die overal kan worden aangesloten. Vervolgens wordt er op deze narrowcasting scherm informatie getoond voor jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan narrowcasting schermen met interne vacatures, het laatste nieuws van jouw bedrijf of zelfs sales targets. De taken die een narrowcasting player kan opzetten is veelzijdig.

Externe communicatie
Narrowcasting is ook bruikbaar voor externe communicatie naar bijvoorbeeld cliënten. Zo kan je bijvoorbeeld presentaties houden, wachttijden laten zien of zelfs je openingstijden laten zien. De narrowcasting oplossingen zijn zo gek niet te bedenken. Heb je geen behoefte aan dergelijke informatie, maar wil je het voor de sfeer gebruiken? Ook dat kan met narrowcasting, zo kan je bijvoorbeeld natuurbeelden of een kampvuur aanzetten.

Onderdelen
Als je wilt communiceren, zowel extern of intern, dient je een bepaald aantal onderdelen te hebben om succesvol te kunnen communiceren met deze moderne technologie. Zo heb je onder andere een beeldscherm, computer, besturingssysteem en een presentatie nodig. Vaak zijn alle onderdelen te verkrijgen bij een specifieke winkel die hierin gespecialiseerd zijn. Daarnaast wordt vaak een multi-jaren garantie gegeven, zodat je geen zorgen hoeft te maken dat het defect gaat.

Groot, groter, grootst
Heb je behoefte aan een grotere schermen? Dan is het wellicht een optie om verschillende schermen naast elkaar te zetten, waardoor je een groter scherm creëert. De schermen werken dat met elkaar, zodat het filmpje feilloos op alle schermen tegelijkertijd wordt afgespeeld. Een klein nadeel is dat je wel de randen van de schermen blijft zien. Dit hoeft niet altijd een nadeel te zijn, het brengt namelijk ook een sfeer met zich mee. Je kunt wel tot 30 schermen naast elkaar zetten.

Kosten
De kosten kunnen erg uiteenlopen, omdat je bepaalt hoeveel en hoe groot de schermen moeten zijn. Qua apparatuur moet je denken aan drie tot tien duizend euro. Daarnaast komen er nog maandelijkse kosten bij voor de software. Dit ligt meestal tussen de 10 en 20 euro. Met deze software kunt je eigenlijk alles creëren wat je wilt. Het is eigenlijk een beetje een all-in pakket, waarbij je van presentaties tot filmpjes kunt maken op je eigen schermen. Daarnaast is onderhoud meestal gratis bij dergelijke abonnementen. Ook kan je add-ons kopen bij dergelijke softwareverkopers.

Bron: https://www.tss.nl/oplossingen/narrowcasting/