Blog

Heb je een idee? Werk het uit en verdien geld!

De kop van dit artikel is een levensmotto die wij je graag willen meegeven. Veel mensen klagen tegenwoordig over de inflatie en dat de werkgevers maar meer lonen moeten gaan betalen. Maar waarom zou je zelf niet net even wat meer moeite doen om meer uit je zelf te halen. Tuurlijk ga je naar je werk om geld te verdienen en hopelijk doe je iets wat je leuk vind. Maar volg je passie en verdien geld met je hobby!

Wat heb ik dan gedaan?

Je leest dit artikel omdat je nieuwsgierig bent hoe dit dan werkt. Als ik het dan allemaal zo goed weet, wat heb ik dan als voorbeeld? Op het moment van schrijven ben ik al 5 jaar een fanatiek hobby bierbrouwer. Veel bierbrouw recepten verzonnen en zelf gebrouwen in de keuken. Hartstikke leuk om te doen en super leerzaam. Toen kwam ik op een dag met het idee om mijn recepten te gaan verkopen in de vorm van bierbrouw starterspakketten.

Was dit idee nieuw?

Was ik dan zo origineel dat ik zelf het ei van Columbus heb uitgevonden? Nee absoluut niet, het idee bestond al maar mijn toevoegingen hebben het wel een stuk beter gemaakt. Er waren al bierbrouw starterspakketten op de markt maar niet met unieke recepten. Alle aanbieders hadden het zelfde standaard saaie assortiment en mijn webshop heeft dat veranderd.

Wat zijn de acties?
Om zo goedkoop mogelijk van je hobby je werk te kunnen maken moet je zeer creatief zijn. Als je de taken die je moet doorlopen, om een succesvolle zaak te starten, allemaal doet uitbesteden dan ben je duizenden euro’s kwijt. Mijn advies is dan ook om alles stap voor stap uit te voeren. Begin met een website en maak er een webshop van. Leer hoe je hoger in Google kunt komen en neem een online marketing training. Verkijk je niet in de complexiteit van boekhouding. Helaas hoort dit bij het hebben van een onderneming en de belastingdienst eist dat je geen fouten maakt.

Wat was het resultaat?

Het resultaat is een prachtige website met leuke vaste klanten en natuurlijk een product om trots op te zijn. Ben je benieuwd naar waar ik het over hebt, neem dan een kijkje op: https://wortbrouwer.nl