Blog

Geld verdienen met beleggen? Dit zijn jouw mogelijkheden

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig interesse in beleggen. Dit is niet voor niks, want spaargeld bij de bank levert je vandaag de dag namelijk weinig tot niets meer op. Sommige banken werken zelfs met een negatieve rente. In dat geval moet je betalen voor jouw spaargeld als je boven een bepaald bedrag komt. Om dit te voorkomen, wil je mogelijk een deel van jouw geld beleggen. Wij vertellen je in deze tekst wat er tegenwoordig mogelijk is op het gebied van beleggen.

Beleg in aandelen en opties
Als we het over beleggen hebben, denken de meeste mensen al snel aan aandelen. Dit is inderdaad een goede keuze als je wilt beginnen met beleggen. Aandelen worden vooral gezien als belegging voor de lange termijn. Koop je aandelen en houd je deze een aantal jaar in jouw bezit? Dan is de kans aanwezig dat de koers (flink) gestegen is. In dat geval is het lucratief om te beleggen in aandelen. De koers van aandelen kan overigens ook dalen. Reken je daarom niet te snel rijk als je hierin belegt.

Wil je op korte termijn geld verdienen met beleggen? Dan kun je jouw geld in opties steken. Doordat opties werken met een hefboom, stijgt of daalt de koers aanzienlijk sneller dan bij aandelen. Hierdoor kun je op korte termijn flink verdienen, maar ook flink verliezen. Wil je eerst wat meer informatie over beleggen? Overweeg dan de cursus Trading Navigator Methode te volgen. Om te kijken of dit iets voor jou is, lees je deze Trading Navigator Methode review eens door.

Koop cryptomunten
Naast aandelen en opties kun je jouw geld ook in cryptomunten steken. De Bitcoin is de meest bekende munt, maar er zijn nog talloze andere cryptomunten waarin je kunt investeren. Door hier een deel van jouw geld in te steken, kun je flink verdienen. Kijk maar naar de Bitcoin. De koers van deze cryptomunt is de laatste jaren tot grote hoogte gestegen. Reken je alleen niet te snel rijk, want de koers van cryptocurrency is nogal grillig. Hierdoor kan het maar zo zijn dat je op korte termijn veel geld verliest. Besluit daarom nooit van het ene op het andere moment cryptomunten te kopen, maar verdiep je hier eerst goed in.

Steek jouw geld in vastgoed
Sommige mensen vinden het nogal een groot risico om hun geld in aandelen, opties of cryptomunten te steken. Geldt dit ook voor jou? Denk dan niet dat beleggen geen goed idee is. Nee, want je kunt jouw geld namelijk ook in vastgoed steken. Als je dit overweegt, is het handig om te weten hoe je dit aanpakt. De cursus Vrijheid Vastgoed van Martijn van den Berg helpt jou hier een handje bij. Benieuwd wat je van deze cursus mag verwachten? Lees dan de Vrijheid Vastgoed review door.