Blog

Een inspirerend kantoor inrichten in 4 stappen

Ga je een werkplek creëren? Of is de inboedel van je oude kantoor aan vervanging toe? Er zijn een aantal zaken ar je rekening mee moet houden. Wij geven je vier tips voor de ideale inrichting van je kantoor!

Kleurbalans

Qua kleur zijn er veel verschillende mogelijkheden. Neutrale kleuren zoals grijs en zwart zijn een goede optie, en door witte muren lijkt de ruimte groter. Mocht je liever wat fellere kleuren willen gebruiken, zorg dan voor een goede kleurbalans. Wil je bijvoorbeeld rood verwerken, laat dit dan in patronen terugkomen, zoals in kussens en bureauaccessoires.

Voldoende daglicht

Uit onderzoek blijkt dat mensen effectiever werken met daglicht, zorg daarom dat er voldoende daglicht naar binnen kan komen. Iets wat ook de productiviteit verbetert zijn open ruimtes. Wanneer de ruimtes open zijn, stimuleert dit het overleg en interacties met collega’s. Wanneer er samengewerkt moet worden gaat dit veel makkelijker dan wanneer iedereen een eigen kantoor heeft. Daarnaast is er meer ruimte voor extra werkplekken. Glazen wanden worden aanbevolen om het geheel groter te laten lijken en betrokken te blijven bij mogelijke andere afdelingen.

Laptop op kantoor

Personal touch

Om een relatief saai bureau een wat leukere uitstraling te geven is het leuk dit aan te passen per werknemer. Geef de werkplek een ‘personal touch’ door bijvoorbeeld persoonlijke foto’s neer te zetten. Ook op andere delen van het kantoor, zoals een kale muur, kunnen foto’s aan de wand worden gehangen. Denk hierbij aan afbeeldingen van de geschiedenis van het bedrijf of alle werknemers op een rij. Ook is het gebruik van veel planten een aanrader. Naast dat het gezellig staat, zorgen ze ook voor meer zuurstof en is gebleken dat een groene omgeving kalmerend werkt voor het personeel.

Vergaderruimte

Juiste raambekleding

Om voor een stukje extra sfeer te zorgen mag raamdecoratie uiteraard niet ontbreken. Met jaloezieen bepaal je je eigen privacy en lichtinval. Ook rolgordijnen zijn een goede optie, wanneer je de semi-transparante uitvoering aanschaft behoud je lichtinval, wat bijdraagt aan de arbeidsproductiviteit.

 

Zorg dus voor een goede kleurbalans, voldoende daglicht, een ‘personal touch’ en de juiste raambekleding. Succes met inrichten!