Blog

Duurzame resultaten met SEO Marketing

Een website of webshop kun je vandaag de dag vergelijken met een winkel in een mega drukke winkelstraat. In 2020 zijn nieuwe webshops als paddenstoelen uit de grond geschoten. Nog nooit zijn er in zo’n korte periode zoveel nieuwe webshops bij gekomen.

Dat betekend dat de concurrentie online alleen maar toeneemt. Iedere webshop doet zijn best om zoveel mogelijk bezoekers binnen te halen. En dat is belangrijk, want een groot deel van de nieuwe webshops (meer dan 50%) stopt er binnen één jaar weer mee. Voornaamste reden; te weinig bezoekers.

Belangrijke vraag voor webshopeigenaren is dus; hoe kom ik aan zoveel mogelijk bezoekers? En het liefst ook nog bezoekers die van plan zijn om iets te kopen. Bezoekers met een koopintentie dus.

Van alle vormen van online marketing beidt SEO marketing op lange termijn het meest duurzame resultaat. SEO staat voor search engine optimization. Dit is een vorm van online marketing waarbij je een website zo optimaliseert zodat de website goed scoort in de organische zoekresultaten van Google.

De ranking in de zoekresultaten wordt bepaald door het algoritme van Google. Dit algoritme bestaat uit ongeveer 200 factoren die gezamenlijk bepalen welke websites er hoge posities krijgen in de zoekresultaten van Google.

Wanneer een website eenmaal een hoge ranking (lees: top 3) heeft bereikt op een zoekterm waar veel zoekvolume op zit, zorgt dit voor dagelijks veel relevante bezoekers. Dit maakt SEO marketing een hele duurzame vorm van online markering.

Dat wil niet zeggen dat SEO marketing eenvoudig is. Kennis van het algoritme van Google is nodig om een website op de juiste manier te optimaliseren zodat Google de website kan belonen met een hoge ranking. Factoren als relevante content, autoriteit en techniek zijn de belangrijkste elementen waarmee je aan de slag moet om je website goed te optimaliseren voor SEO.

Online SEO Training

Je kunt SEO uitbesteden bij een bureau. Maar wanneer je pas net bent gestart met je website of webshop loopt dit vaak al snel in de papieren. Zelf aan de slag gaan met SEO is dan vaak de beste keuze. Met de online SEO training van SEO Hulp leer je de basis van SEO marketing en kun je zelf aan de slag gaan om de meest duurzame vorm van online marketing voor je website in te zetten.