Blog

Custom made B2B ondernemingen

Ondernemingen die werken op maat

Custom made, het klinkt heel mooi en dat is het ook. Veel producten zijn custom made beschikbaar, dit kan zijn omdat mensen dat graag willen of omdat het niet anders kan. Maar niet alleen voor consumenten worden dingen custom made gemaakt. Ook bedrijven hebben vaak iets op maat nodig. Zo kan een onderneming op grote schaal op maat te werk, super vet! Ben jij benieuwd naar wat er zoal custom made wordt gemaakt op B2B niveau? Lees dan vooral verder.

3D printen

Heb jij al iets wat met een 3D printer is gemaakt? Misschien weet je het niet eens, maar steeds meer wordt geprint. Deze techniek is zo geavanceerd dat alle vormen tot op de millimeter nauwkeurig mogelijk zijn. Zo worden er veel miniatuur concepten geprint voor bedrijven om hun idee te presenteren. Deze kleine designs kunnen ook als decoratie worden gebruikt. Maar ook auto-onderdelen worden steeds vaker geprint, omdat dit veel preciezer kan dan met oude fabricagetechnieken. Er kan zelfs al een stuk biefstuk voor je geprint worden, of die hetzelfde smaakt als een echte durf ik niet te zeggen.

Cleanrooms

Cleanrooms zijn ruimten die uiteraard heel schoon zijn. Maar ze gaan nog iets verder dan ‘gewoon’ schoon, een cleanroom mag namelijk maar een beperkt aantal stofdeeltjes bevatten. Deze deeltjes vliegen rond in de lucht en kan je niet zien. Er komt dus veel kijken bij zo’n ruimte: plaatsing, afzuiging, kleding, onderhoud, et cetera. De cleanrooms hebben ook verschillende gradaties, dus hoeveel stofdeeltjes mogen er rondzwerven per vierkante meter. De keuze hierin is afhankelijk van waar de cleanroom voor wordt gebruikt. De reden dat de cleanrooms in dit artikel staan is omdat ze (bijna) altijd op maat worden gemaakt. Wil jij dus flinke projecten doen voor innovatieve bedrijven? Denk eens na over de cleanroom business! De ruimten worden gebruikt voor onder andere: het maken van halfgeleiders, laboratoria, geneesmiddelenonderzoek, vleeswaren en nog veel meer. Kijk om meer te weten te komen is op de website van HighcareCleanrooms.

Branding

In dit geval wordt er geen product gemaakt maar een merk! Hieronder vallen ook tastbare dingen maar veel branding is dat niet. Wat het wel is, is custom made. Er is weinig zo gepersonaliseerd als branding, hoe breed je het pakt is helemaal aan jou. Een goede communicatie met de klant is het allerbelangrijkste, die moet aangeven wat hij ongeveer wil en het branding bedrijf heeft vervolgens alle touwtjes in handen. Houd de klant dus goed op de hoogte en doe niet al het werk om er later achter te komen dat dit het toch niet is. Waar je als branding bedrijf aan kan werken zijn dingen zoals logo, missie, visie, kleuren, vormen, stijl van communicatie en nog veel meer. Een braning bedrijf heeft lage kosten om op te starten maar je zult wel hard aan de bak moeten om te laten zien dat je het waard bent!