Blog

5 tips om je tuin wat mooier te maken

Zie je ook steeds vaker van die tuinen waarbij je denkt; ‘Wow, dat wil ik ook wel’! Dat is natuurlijk gewoon mogelijk! Wanneer je om je heen kijkt, zie je oneindig veel verschillende tuinen. Tuinen waar je enthousiast van wordt, tuinen die je mooi vindt, maar ook tuinen waar nog ontzettend veel te winnen valt. Wat voor tuin je ook hebt, het is belangrijk om de juiste aandacht en energie in de tuin te stoppen. Dit heb je uiteindelijk zelf in de hand. Je maakt je tuin stap voor stap mooier. Hoe je dat doet? Dat vertellen we je in deze blog. Lees snel verder!

Kwaliteit op nummer 1

Als je een mooie tuin wilt, dan is de kwaliteit een belangrijke factor. Wanneer je materialen gebruikt, zorg er dan voor dat het jaren meegaat. De kwaliteit van bijvoorbeeld bestrating, potten en vazen is verschillend. Maar ook bij het gebruik van je schutting is het belangrijk om rekening te houden met kwaliteit. Een kokos schutting gaat bijvoorbeeld veel langer mee dan een normale houten schutting.

Zorg voor genoeg planten

Een kale tuin oogt natuurlijk alles behalve gezelligheid. Daarom isi het belangrijk om te investeren in planten en bloemen. Houd je er stiekem niet zo van om te werken in de tuin? Kies dan voor planten die makkelijk te onderhouden zijn. Zet deze planten in bloembakken. Kies bijvoorbeeld voor siergrassen en cactussen. Af en toe even water geven en that’s it. Deze zijn makkelijk te onderhouden en je tuin krijgt er een speciale, mooie look van!

Less is more

Een tuin komt al heel snel chaotisch over. Dit komt door de beplanting, decoratie en alle andere spullen die in de tuin staan. We gebruiken namelijk al heel gauw de tuin als extra opslagruimte voor spullen die we niet gebruiken. Daarom raden we je ook het motto: Less is more aan. Wanneer je minder spullen in de tuin hebt staan, zal een tuin er veel rustiger en schoner uitzien. Kies voor een paar eyecatchers die het geheel alsnog speciaal maken. Denk hierbij aan een bijzondere plantenbak, een luxe barbecue of een grote lounge bank. Opties genoeg!

Voeg kleuren toe

Mist je tuin toch nét even dat extra’s en ben je er toch niet helemaal tevreden over. Voeg dan kleur toe! Plant bijvoorbeeld kleurrijke bloemen en leg vrolijke en sfeervolle kussens op je tuinbank. Er is niets simpeler dan dit, maar het effect is echt ontzettend groot! Probeer het maar eens uit. Je zult niet teleurgesteld raken.