Vandaag de dag worden er online meer producten gekocht dan ooit. Natuurlijk komt dit deels door de coronacrisis, maar deze ontwikkeling is al jarenlang aan de gang. Door de groeiende populariteit van online shoppen zijn er de afgelopen jaren ook allerlei nieuwe betaalmethoden bijgekomen. Betalingen via iDEAL of creditcards zijn al lange tijd aan de orde van de dag, maar sommige andere betaalmethoden zijn nog echt in opkomst. In dit artikel zetten we drie hiervan op een rijtje.
Achteraf betalen
De eerste betaalmethode die alsmaar populairder wordt is achteraf betalen. Hier zijn een aantal verklaringen voor. Ten eerste zitten er voor de klant een boel voordelen aan. Zo is het ermee mogelijk om eerst een product te testen of bekijken voordat je betaalt. Zo koop je geen kat in de zak. Voor webshopeigenaars is achteraf betalen ook een fijne betaalmethode. Het zorgt namelijk voor hogere order- en conversiewaardes, omdat de drempel voor klanten om een bestelling te plaatsen lager is geworden.
Er zijn verschillende aanbieders van deze betaalmethode, waarvan de bekendste Afterpay, Billink en Klarna zijn.
Gespreid betalen
Gespreid betalen lijkt wel een beetje op achteraf betalen en is ook een betaalmethode die echt in opkomst is. Hiermee krijg je als klant de mogelijkheid om een aankoop in termijnen te betalen. Zeker voor een grote uitgave is dit een uitkomst. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine, elektrische fiets of een dure gadget. Zulke uitgaven zijn niet voor iedereen in één keer op te hoesten, dus dan is betalen in termijnen ideaal.
Gespreid betalen kan onder andere via In3, SprayPay en CreditClick.
Walletbetalingen
Een laatste betaalmethode in opkomst is de walletbetaling. Een wallet is niks anders dan een virtuele portemonnee. Je stort hier een bedrag op en kunt vervolgens van hieruit betalingen doen. Hét grote voordeel van walletbetalingen is dat je als consument niet bij iedere webshop je bankgegevens hoeft achter te laten.
De bekendste aanbieder van walletbetalingen is natuurlijk PayPal. Deze betaalmethode wordt in bijna 200 landen geaccepteerd. Andere voorbeelden zijn Amazon Pay, Alipay en Payconiq.